Za vaša okna izdelamo lesena polkna, ki pripomorejo k učinkovitemu senčenju notranjosti objekta. Izdelujemo tako tradicionalna polna lesena polkna kot tudi polkna z lamelami. Vsa naša polkna so izdelana po meri in po vaših željah, premazana z zaščitnim impregnacijskim premazom, izbirate pa lahko tudi med pestro ponudbo barv iz naše barvne karte.

polkna 3

Zakaj izbrati lesena polkna?

Les ima dolgo življensko dobo in je dober izolator, zato je odlična izbira za zaščito vaših oken pred neugodnimi vremenskimi vplivi in senčenje v primerjavi z drugimi materiali. Les dobro prenaša nizke temperature, hkrati pa se segreva manj kot drugi materiali (npr. pvc ali aluminij). 

 polkna 3

Lesena polkna s fiksnimi lamelami

Polkna s fiksnimi lamelami nudijo dodatno zaščito vašega doma ob odprtem oknu in zastirajo neželene poglede. So enostavna za čiščenje in vzdrževanje.

 

Lesena polkna z gibljivimi lamelami

Polkna z gibljivimi lamelami priporočamo za vgradnjo tam, kjer želite sami kontrolirati količino naravne svetlobe v prostoru. Gibljivost lamel omogoča prijetne ambientale efekte v prostoru, zato jih v večji meri uporabljamo v dnevno-bivalnih prostorih.

polkna 5
Polna lesena polkna

Uporabo polnih lesenih polken priporočamo v pritličnih prostorih, saj nudijo dodatno protivlomno zaščito, hkrati pa omogočajo popolno zapiranje prostorov. Polna lesena okna v večji meri uporabljamo pri stavbah grajenih v tradicionalnem podeželskem stilu ali pri počitniških objektih na obali, kjer je prostore potrebno dodatno zaščititi pred visokimi temperaturami.

Polkna z masivnimi polnili
Oglejte si galerijo naših izdelkov ali pa nas kontaktirajte za ponudbo.